Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

10. 08. 2018. Zlatiborski okrug

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Penzionerske kartice u Zlatiborskom okrugu od ponedeljka

Kartice se mogu preuzeti radnim danima od 8 do 15 časova.

Penzioneri iz Arilja, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja i Prijepolja će od 13. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Penzinerske kartice nisu obavezne za preuzimanje ali, kako za RAM mrežu navode iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, predstavljaju praktičan dokument kojim se dokazuje status penzionera. Koriste ih sslučaju da žele da dokažu da, kao penzioneri, imaju popust u trgovinskim centrima ili u javnom gradskom prevozu.

Na toj penzionerskoj kartici, zvaničnom dokumentu PIO fonda koja se koristi uz ličnu kartu ili pasoš, pišu ime i adresa penzionera, dok su ostali podaci skriveni. IZ PIO fonda ističu da to nisu senior kartice. 

-         Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine, navode u saopštenju iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje navode da je penzionerima neophodan identifikacioni dokument, poput lične karte ili pasoša, da bi preuzeli karticu.

Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu, kako dodaju, trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke. Kartice se mogu preuzeti radnim danima od 8 do 15 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage