Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

01. 08. 2018. Beograd

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/mup.gov.rs

Užice dobija košarkaški teren, Nova Varoš teretanu na otvorenom

Za projekte za mlade od Ministarstva omladine i sporta 39,6 miliona

Užice i Nova Varoš su među 22 lokalne samouprave sa čijim je predstavnicima ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao ugovore o finansiranju projekata iz oblasti omladinske politike.

Oko 39,6 miliona dinara je ukupno izdvojeno za lokalne samouprave i projekte čiji je cilj razvijanje ličnih potencijala mladih, poboljšanje uslova života omladine Srbije, ostvarivanja opšte društvene dobrobiti.

-         Najveći izazov koji ovim putem zajedno rešavamo su pitanja aktivizma, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i povećanja zaposlenosti, a projekti za koje su potpisani ugovori imaju za cilj upravo to, da budu podsticaj mladim naraštajima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Projekti iz oblasti omladinske politike biće ove godine još sprovedeni i u Čačku, Ivanjici, Kraljevu, Kragujevcu, Kruševcu, Jagodini, Loznici, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Zaječaru, Somboru, Rekovcu, Rači, Doljevcu, Aleksincu i u pojeidnim beogradskim gradskim opštinama.

Ministarstvo omladine i sporta je od osnivanja do danas dodelilo približno 320 miliona dinara za 492 projekta za mlade, na osnovu 16 javnih konkursa namenjenih jedinicama lokalne samouprave.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage