Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

01. 08. 2018. Zlatibor

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Trening dan na Zlatiboru

Javni trening od 17 sati na Kraljevom trgu

Manifestacija Trening dan, trenerskog tima Aktivnija Srbija, održava se danas na Zlatiboru.

Kako navode iz Turističke organiazcije Zlatibor, projekat Aktivnija Srbija je osmišljen kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju, a glavni cilj je da se prošire vidici po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

-         Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizicke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja ,i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu, navodi se u pozivu i ističe da su poražavajući rezultati  istraživanja, rađenih poslednjih godina po kojima se 65 % građana Srbije ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću.

-         Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolscenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u večem procentu nego u zemljama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj: Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami, navode organizatori treninga.

Trening dan na Kraljevom trgu počinje u 17 časova, sat pre prvobitne najave početka manifestacije, kako su saopštili iz Turističke organizacije Zlatibor, zbog vremenskih uslova i održavanja Festivala narodne muzike na istom mestu od 20 sati.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage