Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 07. 2018. Zlatiborski okrug

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Podrška od Švajcarske socijalno inovativnim projektima

Konkursi ističu 3. avgusta

 

Javni pozivi za socijalno inovativne projekte, koje finansira Vlada Švajcarske programom Swiss PRO, u toku su. Do 3. avgusta zainteresovane organizacije civilnog društva i lokalne samouprave mogu podnositi prijave i predložiti projekte koji su usmereni na potrebe ranjivih grupa i njihovo socijalno uključivanje.

Program je namenjen i lokalnim samoupravama i organizacijama civilnog društva u Užicu, Čajetini, Kosjeriću, Novoj Varoši, Novom Pazaru, Požegi, Priboju, Prijepolju, Sjenici, Tutinu, Arilju, Bajinoj Bašti.

Program će podržati do 25 organizacija za sprovođenje projekata u vrednosti od 10.000 do 14.000 evra, javnim pozivom koji je namenjen civilnom sektoru pravo učešća imaju organizacije sa iskustvom u sprovođenju projekata usmerenih ka ranjivim grupama.

Program će drugim pozivom pružiti tehničku podršku, a zatim i sredstva za sprovođenje projekata u partnerstvu sa civilnim sektorom za najviše deset lokalnih samouprava iz programske oblasti koje pripadaju III i IV grupi prema stepenu razvijenosti.

Oko 420.000 evra iznosi ukupna vrednost fonda za podršku socijalno inovativnim projektima.

Aktivnosti Swiss PRO, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 5,8 miliona evra.

Kako navode iz Swiss PRO, program podrške Vlade Švajcarske razvoju opština, unapređenjem dobrog upravljanja i socijalne uključenosti, Swiss PRO doprineće poboljšanju kvaliteta života građana i građanki Srbije, naročito onih koji pripadaju ranjivim društvenim grupama, unapređenjem vladavine prava na lokalnom nivou, jačanjem društvene kohezije i povećanjem odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti i delotvornosti lokalnih samouprava i učešća stanovništva u procesima donošenja odluka.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS sprovodi aktivnosti na terenu u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opštna SKGO.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage