Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

16. 07. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

U toku konkurs za donaciju za razvoj ovčarstva(AUDIO)

Od Divca i Grada 3,7 miliona dinara bespovratnih sredstava u robi

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Gradom Užice, raspisali su konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 3, 7 miliona dinara za razvoj ovčarstva za najmanje 20 poljoprivrednika.

-         Konkurs nije u novcu nego u robi. Radi se nabavka sedam umatičenih ženskih grla jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje tri meseca, minimalne težine 30 kilograma, navodi gradski većnik Sanja Janković.

Kako dodaje, potencijalni dobitnici donacije imaju obaveze da iz sopstvenih sredstava kupe još tri umatičena jagnjeta. U obavezi su i da do 2021.godine u svom stadu imaju najmanje 20 ženskih umatičenih grla ovaca.

Ukupno 46 domaćinstava je dobilo subvenciju od 2016. godine kada je počela saradnja Grada Užica sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Tim subvencijama je, prema rečima Sanje Janković, stvoreno oko hiljadu novih grla.

Na konkurs se mogu prijaviti poljoprivrednici sa prebivalištem na teritoriji grada, a koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Iz Grada navode da će svaki zahtev biti utvrđen i proveren na terenu, da će proći sistem bodovanja, a da će prednost na konkursu imati mladi poljoprivredni proizvođači.

Konkurs u okviru projekta Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu, otvoren je do 6. avgusta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage