Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 07. 2018. Čajetina

Autor: Radio Luna Izvor: Eko agrar/Zlatiborpress

U ponudi podsticaji za razvoj zlatiborskog seoskog turizma

Eko agrar objavio javni poziv koji će trajati do utroška sredstava

Zlatiborski Eko Agrar je objavio javni poziv za podsticaj u oblasti seoskog turizma.

Pravo na podsticaje imaju kategorisana seoska turistička domaćinstva i oni koji imaju nameru da u budućnosti pružaju usluge seoskog turizma, odnosno nekategorisana seoska domaćinstva.

Potrebno je da imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina i to u istom naselju u kome se nalazi objekat za obavljanje delatnosti u seoskom turizmu, a da je izvan mesnih zajednica Zlatibor i Čajetina. Uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo sa aktivnim statusom.

Dobiće finansijsku pomoć od polovine ukupno potrebnog iznosa koji može biti namenjen izgradnji, opremanju i stvaranju novih proizvoda i usluga u ruralnim područjima, kao podrška marketinškim aktivnostima u vezi seoskog turizma i njihovoj promociji, te izgradnji objekata na gazdinstvima za direktnu prodaju poljoprivrednih i tradicionalnih zanatskih proizvoda i suvenira, kako je navedeno, u pojedinačnom ili udruženom interesu proizvođača.

-         Maksimalni iznos podsticaja po jednom gazdinstvu u 2018. godini za kategorisana seoska turistička domaćinstva iznosi 200.000 dinara, a za nekategorisana domaćinstva iznosi 100.000, navodi se u javnom pozivu.

Javni poziv je objavljen u sklopu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Čajetina za 2018. godinu.  Trajaće do utroška sredstava. Zlatiborski Eko agrar je ove godine, kako piše Zlatiborpress, izdvojio dva miliona dinara za podsticaj u oblasti seoskog turizma.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage