Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 07. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: beleznik.org/Radio sto plus

Potrebni notari i u Zlatiborskom okrugu

Radio sto plus je pisao da će javnim konkursom Tutin i Sjenica dobiti prve notare, Novi Pazar trećeg

Izvršni odbor Javnobeležničke komore Srbije je raspisao javni konkurs za imenovanje javnih beležnika u pojedinim mestima u Srbiji, među kojima su i Arilje, Kosjerić, Sjenica, Tutin, Novi Pazar, Lučani.

Konkursom se traži po jedan jedan beležnik za područje Osnovnog suda u Novom Pazaru, odnosno za Novi Pazar i Tutin, ali i jedan javni beležnik koji bi raido na području Osnovnog suda u Sjenici.

Javnim konkursom se traže ukupno dva javna beležnika za područje Osnovnog suda u Požegi, za teritoriju opštine Arilje i za Kosjerić.

Javni beležnik, prema pojedinim uslovima javnog konkursa, trebalo bi da ima prebivalište na dan polaganja zakletve na području opštine, odnosno grada koji je u odluci o imenovanju određen kao njegovo službeno sedište, te da je državljanin Republike Srbije, da je poslovno sposoban, te da ima opštu zdravstvenu sposobnost i diplomu pravnog fakulteta ili da je nostrifikovalo diplomu pravnog fakulteta koju je stekao izvan Republike Srbije. Treba da ima položen pravosudni ispit i ispit za javnog beležnika, najmanje pet godina radnog iskustva u pravnoj struci posle položenog pravosudnog ispita i, kako se dodaje, da je dostojno javnog poverenja za obavljanje poslova javnog beležništva.

Konkurs traje do 21. jula. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage