Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 07. 2018. Užice

Autor: Stefan Ranković/snimatelj Marko Dejić Izvor: Radio Luna

Turistička atrakcija Užica – vozićem do Staparske banje (VIDEO)

Promotivna vožnja vozićem od mosta na užičkoj plaži do Staparske banje realizovana je uz pomoć porodice Lukić, vlasnika vozića i Luna parka Obilić

Promotivna vožnja vozićem od mosta na užičkoj plaži do Staparske banje realizovana je uz pomoć porodice Lukić, vlasnika vozića i Luna parka Obilić.

Uz podršku Ministarstva za trgovinu i turizam, RRA Zlatibor i grada Užica, ove godine će biti uloženo 3.5 miliona dinara za urdjenje Staparske banje, izjavio je zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić.

Planirana su četiri polaska u 9h30 11h00, 15h00 i 16h30 od užičke plaže do Staparske banje. Povratak će biti na 45 minuta. Cena  povratne karte će biti 150 a u jednom pravcu 100 dinara, izjavio je Zoran Lukić iz Luna parka Obilić.

Vožnja ujednom pravcu traje oko 25 minuta  do Stapararske banje koju su uredili penzioneri iz organizacije Ja volim banje. Vozić Luna parka Obilić ima  50 mesta u tri vagona i lokomotivi.

Snežanja Milisavljević iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor izjavila je da će grad Užice rekonstruisati i ulepšati prostor gde se banja nalazi. Prema njenim rečima, prostor će biti prilagođen osobama sa invaliditetom,  nadstrešnice i kameni roštilj biće izgrađeni i upotpuniće vizuelni izgled banje. Raznovrsne biljke koje se nalaze u okolini biće iskorišćene kako bi prostor bio ulepšan i prijatan za posetioce. Prema rečima Snežane Milisavljević, vrednost projekta je 3 miliona dinara, uz sufinansiranje grada Užica u vrednosti od 30%.

Grad Užice i JP Užice razvoj i RRA Zltibor su konkurisali i dobili sredstva za rekonstrukciju banje, izjavila je Ruža Penezić, iz JP Užice razvoj.


Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage