Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 07. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Poziv diplomcima: Iz Užica u svet i nazad(AUDIO)

Iz Užica na master studije besplatno, ali i nazad u grad sa diplomom prestižne svetske poslovne škole

Dva Užičanina koja su završila osnovne akademske studije ekonomskih ili organizacionih nauka sa prosečnom ocenom iznad osam, a imaju napredno poznavanje engleskog jezika, liderske sposobnosti i želju da se nakon školovanja vrate u rodni grad, besplatno će pohađati master studije na jednoj od najznačajnijih svetskih poslovnih škola S P Jain School of Global Menagment.

Ta škola, sa Forbsove liste 20 najpoznatijih svetskih poslovnih škola, u partnerstvu sa Gradom Užicem finansiraće kompletne troškove šesnaestomesečnog školovanja dva odabrana diplomca iz grada. Zainteresovani do 23. jula mogu da se prijave na javni poziv Grada Užica.

Oni koji ispunjavaju uslove, razgovaraće sa selekcionom komisijom o motivima prijave, o poslovnom okruženju i svetskim trendovima. Proveravaće se liderske sposobnosti kandidata, veština komunikacije i ambicija da se u grad vrate. U uži krug prolazi najboljih pet koji će polagati onlajn test Aptitude Test S P Jain. Prva dva kandidata sa najvećim brojem bodova pohađaće od septembra master studije Master of Global Business.

-         Dva naša sugrađanina, koji budu najbolji, provešće prva četiri meseca u Dubajiu, zatim četiri meseca u kampu u Sidneju, potom u Singapuru, a poslednja četiri meseca provešće u nekim od velikih multinacionalnih kompanija širom sveta, navodi zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Užičani koji, kako kaže Nešić, jedinstvenu priliku iskoriste i završe master studije na prestižnoj poslovnoj školi biće u obavezi da se vrate u Užice i u njemu provedu najmanje pet godina. Ugovorom će morati da prihvate ponuđeni posao u gradu. Ukoliko usledi bolja ponuda od drugih kompanija, biće u obavezi da u gradski budžet vrate iznos koji im je za školovanje izdvojila lokalna samouprava.

Prestižnu diplomu sa master studija na svetskoj poslovnoj školi, stečena znanja i kontakte, Užičani bi trebalo da iskoriste za razvoj grada na Đetinji. Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić ističe da se od njih očekuje da u političkom, privrednom i svakom drugom smislu budu motori i lideri grada koji se godinama suočava sa nedostatkom kadrova i činjenicom da najkvalitetniji odlaze bez povrtaka.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

06.07.

2018.

anonymousvlade [neregistrovani] u 23:47

ostajte ovde

nije baš tako,kod kuće je najlepše,tamo je otuđenost i izopačenost

Odgovori
pet

06.07.

2018.

Nemanja [neregistrovani] u 17:52

Deco ne zalecite se...

Odete u svet, zavrsite skolu, vidite kako kulturni i normalni ljudi zive, naviknete se na standarde zivota, kulture, tolerancije, ekologije, svega... jednom recju predjete na tamosnji 'mindset', i onda se vratite medju ova brda da se rvete sa geacima i sns-ovcima. Da se nervirate svaki dan i proklinjete i skolu i struku...
Dakle, deco, idite sami, bez ikakvih obecanja i obaveza. I ne vracajte se. Nikada. Promenite i ime i prezime!
Sve vam je ovo iz iskustva.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage