Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

29. 06. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

Opština Priboj: Vojska preuzela upravljanje FAP-om

Kontrola upravljanja u FAP-u u nadležnosti Ministarstva odbrane

Formiranjem novog Nadzornog odbora Fabrike automobila Priboj, Vojska Srbije od juče je zvanično ušla u organe upravljanja te pribojske fabrike, saopšteno je iz Opštine Priboj nakon održane Skupštine akcionara FAP-a.

Pukovnik Tomislav Radivojević, ispred Ministarstva odbrane, imenovan je za predsednika novog Nadzornog odbora FAP-a koji je formiran po preporuci Vlade Srbije. Sastavljen je od predstavnika Ministarstva odbrane koji će posredstvom odbora upravljati FAP-om.

Iz Opštine Priboj navode da organi upravljanja FAP-a ostaju isti, pa se tako neće menjati Izvršni odbor, generalni direktor, izvršni direktor i ostalo rukovodstvo.

-         Danas smo postali deo jedne porodice, pa i pre jer je FAP već dugo godina nosilac dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. Nama u FAP-u će sigurno biti lakše, jer je Ministarstvo odbrane bilo naš kupac i sada imamo jedan živi ugovor sa Vojskom Srbije, odnosno sa Upravom za snabdevanje i očekujem da u narednom mesecu dobijemo još jedan ugovor sa Vojskom Srbije, rekao je generalni direktor FAP-a Ranko Vuković i dodao da će oko 200 ljudi i dalje biti radno angažovano.

Naveo je da je FAP takvim ugovorima ušao u društvo privrednih društava koja proizvode opremu i naoružanje za Vojsku Srbije, a to, kako je dodao, znači da će i nekadašnji gigant imati isti tretman kao i druge fabrike iz namenske industrije.

Iz Opštine Priboj navode da nije isključena mogućnost da FAP u budućnosti pored vojnog programa proizvodi i komercijalna vozila.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage