Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 06. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Grad Užice: Otvorene brojne mogućnosti saradnje između Užica i Harbina

Postignuta obostrana saglasnost da saradnju treba još više produbiti i ojačati

Poseta kineske delegacije zainteresovane za ulaganje u sektor poljoprivrede i dolazak kineskih tur-operatera u Užice su dogovoreni tokom prijema gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića i njegovog zamenika Nemanje Nešić kod gradonačelnika kineskog Harbina Sun Zea.

Kako je navedeno iz Gradske kuće, precizirani su i detalji dolaska delegacije grada Harbina u Užice kada bi se moglo očekivati potpisivanje Sporazuma o bratimljenju između dva grada.

Razmatrana je i mogućnost saradnje na nivou sportskih klubova, omladinskih inicijativa i kulturne saradnje na prijemu kod gradonačelnika glavnog grada provincije Heliođang, u kojoj živi blizu 12 miliona ljudi, administrativnog, privrednog i kulturnog centra severoistoka Kine

Iz Gradske kuće podsećaju da je saradnja Harbina i Užica dva grada započeta 2015. godine zahvaljujući donatoru izgradnje vrtića na Pori Lindi Vong koja je u Užice dovela pojedine zvaničnike Harbina i privrednike.

Podsetimo, tokom posete Narodnoj republici Kini je potpisan Sporazum o uspostavljanju ekonomske saradnje i partnerstva između kineskog grada Đinana i Užica. Sporazum je potpisan u tom kineskom gradu sa oko sedam miliona stanovnika u provinciji Šandong, najrazvijenijoj regiji u Kini.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage