Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

18. 06. 2018.

Autor: Radio Luna/foto izvor Filmart Izvor: Radio Luna

Dokumentarac sa Interakcije na Internacionalnom studentskom filmskom festivalu

Svetska premijera u Tel Avivu

Dokumentarni film Dolina vladara, snimljen tokom 12. Međunarodnog studentskog filmskog kampa Interakcija 2017, imao je svetsku premijeru na Internacionalnom studentskom filmskom festivalu u Tel Avivu.

Film je premijerno prikazan 13. juna u sali bioskopa Cinematheque u Tel Avivu, a takmičio se u programu Kratki nezavisni filmovi sa još 14 filmova iz celog sveta.

Dolina vladara je dokumentarni kratki film o stanovnicima staračkog doma na užičkom Zabučju. Film je tu snimljen tokom trajanja kampa u avgustu 2017. godine u produkciji Nezavinsog filmskog centra Filmart iz Požege. 

-         Poetičan i metafizički pogled na svakodnevicu života koji se odvija u udaljenom staračkom domu na vrhu planine iznad Užica, koji predstavlja mesto najbliže raju. Za ove stare ljude ovo je poslednja životna stanica. I dok čekaju, zatvoreni među zidovima i u svojim umornim telima, ovi ljudi se bore za slobodu svoje duše koja postaje jedino mesto na kom se mogu osećati mlado i živo. Ovo je priča o borbi između svetla i tame, između patnje i prihvatanja i života i smrti, navodi u saopštenju koordinator programa NFC Filmart Požega Slađana Petrović Varagić.

Ovogodišnji 13. Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija 2018 se održava od 11. do 28. avgusta, uz podršku Ministarstva kulture i informisana. Kkoa je najavljeno, filmovi će biti snimani u Užicu, Čačku i Ivanjici.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage