Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

26. 05. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Učenici srednjih škola uredili grad

Grad Užice podržao akciju učenika

Akcija uređenja školskih prostora i okoline realizovana je danas u Užicu.

 

U akciji je učestvovalo oko 30 učenika i šest nastavnika iz Tehničke škole, 57 učenika i četiri nastavnika iz Tehničke škole Radoje  Ljubičić, devet učenika i nastavnik iz Ekonomske škole, sedam učenika i nastavnik iz Medicinske škole, 15 učenika i nastavnik iz Užičke gimnazije, 18 učenika, dva nastavnika i direktor iz Muzičke škole i 17 učenika, nastavnik i direktor Umetničke škole.

-         Inicijatori akcije su škole, odnosno učenici koji su procenili da naša životna sredina i okruženje može da bude lepše, a Grad Užice je dao veliku podršku. Dom Petar Radovanović je kao znak podrške deci obezbedio sendviče i vodu, rekla je Milenija Marković gradski prosvetni inspektor.

 

 

Osim školskog prostora, učenici su uredjivali i Gradski trg sa okolinom, Trg Svetog Save, šetalište od Velikog parka do hidroelektrane, plato ispred Gradskog bazena i Medicinske škole i pešačku stazu do Rakijske pijace, Uskokovićev prolaz, Mali park, plato ispred autobuske, železničke stanice i pošte.

 

Pored akcije čišćenja učenici su i delili flajere na mestima gde su nekada bili pešacki prelazi sa ciljem da opomenu ljude da više ne prelaze ulicu na tim mestima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage