Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

25. 05. 2018. Užice

Autor: Radio Luna/Grad Užice Izvor: Grad Užice

Potpisan sporazum o podršci razvoju organske poljoprivrede

Sporazum podrazumeva i da se od naredne budžetske godine iz agrarnog budžeta 3% sredstava opredeli za organsku poljoprivrednu proizvodnju.

Grad Užice, Centar za organsku proizvodnju Užice i Udruženje Fenomena su potpisali sporazum o razumevanju i podršci razvoju organske poljoprivrede. 

Sporazum podrazumeva i da se od naredne budžetske godine iz agrarnog budžeta 3% sredstava opredeli za organsku poljoprivrednu proizvodnju.

-         Imamo relativno zdravo zemljište, vazduh i okolinu, a i naši proizvođači vrlo brzo kad vide da je to profitabilno prelaze sa konvencionalne na organsku proizvodnju, za ovaj proces je potrebno vreme i bitno je da smo ga pokrenuli, rekao je predsednik Centra za organsku proizvodnju Užice Nikola Bajić.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je rekao da proizvođač koji bude spremniji za promene koje se odnose na konverziju ka organskoj poljoprivredi imaće veću mogućnost za plasman i bolju zaradu. 

-         Grad mora biti spreman kako finansijski tako i organizaciono da isprati sve one zahteve poljoprivrednih proizvođača koji budu išli u tom pravcu, dodao je Nešić. 

Potpisani sporazum je deo projekta nazvanog U susret razvoju organske poljoprivrede u Zlatiborskom, Raškom i Podunavskom okrugu. Sporazum su pored Užica spotpisali Arilje, Kraljevo i Velika Plana, a u težnji da se uspostavi bolja saradnja, promovisanje i podšrka podršci razvoju organske poljoprivrede u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage