Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

25. 05. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Maturantska žurka u humanitarne svrhe (AUDIO)

Žurku finansira Grad, Unija studenata Užica ostaje jedan od organizatora, novac koji su maturanti dali ide u humanitarne svrhe

Učenički parlamenti Užičke gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole su odlučili da u humanitarne svrhe doniraju novac kojeg su maturanti dali kao akontaciju za održavanje maturantske žurke. 

Opštinski savet roditelja Grada Užica, složan sa tom odlukom, predložio je da novac bude doniran za nabavku ultrazvučnog aparata koji je neophodan kako bi bio otvoren Centar za vantelesnu oplodnju, pri Zdravstvenom centru Užice.

Maturanti će doneti odluku nakon održavanja žurke za koju su dali po 400 dinara avansa u slučaju štete.

Nakon sastanka u Gradskoj kući je odlučeno da Grad Užice, posredstvom Kancelarije za mlade, ostane glavni organizator maturantske žurke u Gradskom kulturnom centru i da se iz gradskog budžeta izdvoji oko 40.000 dinara za di- žeja i profesionalno obezbeđenje. 

Unija studenata Užica, kojoj su se maturanti užičkih škola obratili za pomoć oko organizacije žurke, biće jedan od organizatora, na zahtev maturanata.

Na inicijativu Opštinskog saveta roditelja, Grad je odlučio da preuzme organizaciju i finansira deo proslave komercijalne maturantske žurke. Opštinski savet roditelja se obratio gradonačelniku Užica, nezadovoljan ponudom da je za maturantsku žurku bilo potrebno izdvojiti oko 800 dinara po učeniku. U inicijativi upućenoj gradonačelniku, iz Opštinskog saveta su zatražili da se ne dozvoli, kako su naveli, bilo kakva uzurpacija ili manipulacija novcem užičkih srednjoškolaca i njihovih roditelja.

Njihovo saopštenje je izazvalo nezadovoljstvo organizatora žurke, Unije studenata Užica. Navodeći za RAM mrežu da su fiksni troškovi održavanja maturantske žurke iznosili oko 180.000 dinara, a da je planirano da se izdvoji novac i za dva pića po maturantu, predsednik Radovan Novaković je istakao da Unija studenata Užica sa Gradskim kulturnim centrom nije ni potpisala ugovor i da ne bi ni pristali na ponudu da je za troškove čišćenja bilo potrebno izdvojiti 24. 000 dinara.

-         Sve smo rešili i razrešili i ne postoji više nikakva fama oko ovoga, navodi Novaković istakavši važnost komunikacije između svih učesnika.

Gradski kulturni centar će besplatno ustupiti prostor. Maturante će piće koštati. 

Maturantska žurka za oko 510 učenika tri užičke srednje škole, bez učenika Umetničke škole koji su od žurke odustali, održava se u ponedeljak posle podne. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage