Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

17. 05. 2018. Užice

Autor: J.P. / foto i video Igor Đorđević Izvor: Radio Luna

Vidikovac izgrađen, uskoro zip lajn(VIDEO)?

Vidikovac Veliko Zabučje, među 15 izgrađenih u prethodne dve godine u Zapadnoj Srbiji

Užice je dobilo vidikovac Veliko Zabučje.

Vidikovac, udaljen oko deset kilometara od centra grada, izgrađen je u sklopu projekta kojeg je sprovodila Turistička organizacija regije Zapadna Srbija. Uređenje je finansiralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa oko 900.000 dinara, uz finanisjsku podršku Grada Užica od oko 380.000 dinara.

Na zahtev vlasnika lokacije, prema rečima gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, Grad je kupio zemljište u okolini vidikovca na površini od oko dva hekatra, po ceni od 9.600 evra.

-         Sveukupno do sada, ovaj vidikovac je koštao oko 2,8 miliona dinara. Ministarstvo je izdvojilo oko 1,3 miliona, a Grad Užice nešto više od 1,5 miliona dinara, naveo je gradonačelnik Užica.

Petković je naveo da predstoji ulaganje u prilazni put, zaštitnu ogradu pored lokacije i u turističku signalizaciju koje trenutno do vidikovca nema. Gradonačelnik Užica je rekao da postoji mogućnost da Grad obezbedi lokaciju i infrastrukturne priključke za ugostiteljski objekat u blizini vidikovca, ukoliko bude preduzetnika koji su zainteresovani za otvaranje takvog objekta.

Petković je rekao da je Grad spreman za veća ulaganja u turizam nego što je do sada bio slučaj.

 

Ukupno 15 vidikovaca je izgrađeno i renovirano u protekle dve godine na području koje pokriva Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, finansijskom podrškom Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen je najavio da će ove godine biti izgrađena dva zip lajna, jedan od  Čitakove stene do Starog grada, drugi na Zlataru.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je opredelilo deset milliona dinara za te projekte uređenja turističke infrastrukture za aktivni odmor u Zapadnoj Srbiji.

Rađen je naveo da je ugovor potpisan, da proceduralni radovi počinju krajem meseca i da bi trebalo da budu gotovi do kraja godine.

 

Član Gradskog veća Maja Vermezović je podsetila da je Užice nedavno dobilo priznanje Najboljih 99 u Srbiji u kategoriji turističkih mesta, turističkih centara i informativnih centara, a od Udruženja za razvoj turizma i ekologije Srbija koju volim.

Vermezović je navela da Užice ima oko 1700 smeštajnih kapaciteta, ležajeva, i da je primer dobre prakse jer  ima oko 54 registrovana seoska domaćinstva i, kako je dodala, sve veći broj posetilaca iz zemlje i inostranstva.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage