Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 05. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Auto sedišta za decu, tema održane obuke

Prebrzo premeštanje deteta iz sedišta suprotno smeru vožnje u ono koje je u smeru vožnje, nedovoljno pričvršćena baza sedišta u sedište vozila, nedovoljna zategnutost pojaseva i vezivanje dece u jaknama, najčešće pravljene greške

Udruženje Roditelj Užice je održalo u subotu obuku za savetnike za preglede i pravilna montiranja dečjih auto sedišta za tim na nivou grada.

Instruktorka iz Beograda Ivana Mihajlović je prenela svoje višegodišnje iskustvo timu od trinaest osoba, a narednog dana na gradskom trgu su organizovani pregledi za zainteresovane sugrađane. Mnogi budući roditelji su došli po savete za odabir prvog auto sedišta.

-         Odziv je bio i veći nego što je bilo očekivano, pa se, zahvaljujući savesnim roditeljima, ti mališani voze bezbednije, navode iz užičkog Udruženja Roditelj. 

Iz Udruženja Roditelj kažu da je značajna novina to što se u Užicu tokom cele godine, ne samo pred odlaske na godišnje odmore, mogu obaviti besplatni pregledi i na više mesta u gradu može pomoći roditeljima oko nedoumica.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage