Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 05. 2018. Užice

Autor: Grad Užice Izvor: Grad Užice

Osnovci u akciji čišćenja školskih dvorišta i javnih gradskih površina

Proteklog vikenda sprovedena je akcija uređenja školskih dvorišta i čišćenja javnih gradskih površina.

Osnovci su uz podršku Komunalne policije, JKP Bioktoš, Predškolske ustanove i Odeljenja za zaštitu životne sredine očistili svoja školska dvorišta kao i brojne gradske povrišne. Akcija je realizovana u okviru Programa zaštite životne sredine a sve u skladu sa planom i programom osnovnih škola.

Predškolska ustanova je za učesnike pripremila užinu, a Umetnička škola je osmislila promo materijal za ovu akciju, u vidu flajera sa porukama za prolaznike – sugrađane, kao i poruke koje su đaci ostavili na lokacijama koje su uredili. Odeljenje za zaštitu životne sredine obezbedilo je potrebne kese za otpad i zaštitne rukavice.

„Veliki broj đaka se danas odazvao akciji čišćenja našeg grada i školskih dvorišta“ istakla je članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić i dodala da se nada da će ovo biti lepa poruka i lepa slika ne samo za đake već i za sve građane Užica, da ne ostavljamo sa sobom otpad nego da što je moguće više koristimo kante i da će broj kesa otpada koje danas skupljamo u narednim godinama bude sve manji.

„Pored toga što će nam grad biti čistiji, osnovni cilj je da kroz ovu akciju deca shvate pravu odgovornost i svrhu zaštite životne sredine“ istakla je članica Gradskog veća zadužena za ekologiju Dunja Đenić i dodala da se kroz Odeljene za zaštitu životne sredine, Grad trudi da po prijavama građana ili obilaskom terena, očisti i gradske površine koje nisu u redovnom programu održavanja.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

14.05.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:52

za pohvalu

Ali , ko je zadužen za redovno održavanje zelenih površina ili pešačkih staza ? Ko će i kad obići sve javne površine i ukazati na obaveze uređenja ? A čišćenje korita potoka , divljih deponija i slično ?

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage