Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 05. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Isti na festivalu Doc Edge na Novom Zelandu

Pobednički film u kategoriji kratkog dokumentarnog filma direktno se plasira u kvalifikacije za nominaciju za nagradu Oskar

Dokumentarni film Isti, Dejana Petrovića, u produkciji Filmarta iz Požege, prikazan je 12. maja u takmičarskom programu 13. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doc Edge koji se održava u Wellington-u i u Auckland-u, na Novom Zelandu.

Taj festival dokumentarnog filma u takmičarskom programu prikazuje dokumentarce koji su u proteklom periodu učestvovali i nagrađivani na najznačajnijim festivalima dokumentarnog filma širom sveta.

-         O značaju ovog festivala govori i činjenica da se nalazi na listi Academy Award Qualifying festivala, što znači da se pobednički film u kategoriji kratkog dokumentarnog filma direktno plasira u kvalifikacije za nominaciju za nagradu Oskar, navode iz požeškog Nezavisnog filmskog centra Filmart.

Sem filma Isti, u kategoriji  kratkometražnog dokumentarnog filma biće prikazano i 12 dokumentaraca iz Kanade, SAD, Velike Britanije, Palestine, Norveške i Australije.

Kratkometražni dokumentarni film Isti, tokom 16 minuta, prikazuje svakodnevicu osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji.  Taj film metafore, kako navode iz Filmarta, bavi se temom gubljenja identiteta pojedinca pod uticajem sistema.

Do sada je na 13. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Doc Edge održana jedna od ukupno četiri projekcije tog filma. Festival na Novom Zlandu traje do 4.juna.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage