Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

10. 05. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Magija pozorišne igre četvrti put pred najmlađima(AUDIO)

Čekaju vas bajkovite slike, razigrani likovi iz dečijeg sveta i njihove mašte, čekaju vas prinčevi i princeze i čarobni svet…, navode iz Narodnog pozorišta Užice i pozivaju na Majske čarolije.

Revija predstava za decu, nazvana Majske čarolije, održava se od 14. maja do 18. maja u Narodnom pozorištu Užice.

Tokom šest dana 4. pozorišne revije predstava za najmlađe, pretežno predškolci i učenici do 4. razreda osnovnih škola, imaće priliku da gledaju predstave Kruševačkog i Kraljevačkog pozorišta, beogradskog Čiča Mičinog pozorišta, te kragujevačkog Pozorišta za decu, MAR-PET arta iz Niša i Narodnog pozorišta Užice.

-         To su velike, ansambl predstave, sa punim dekorom, sa punim kostimom. Ovo su predstave koje su obeležile pozorišne festivale za decu, tako da nijedna nije došla slučajno, priča za RAM mrežu glavni organizator revije u Narodnom pozorištu Užice Ljilja Matić. Kaže da su na repertoaru Majskih čarolija profesionalne predstave koje imaju podršku Ministarstva kulture i informisanja, školskih inspektora i prosvete i da privlače školarce i iz Zlatiborskog okruga.

Oko 2000 mališana svake godine poseti reviju predstava za decu Majske čarolije koju je užičko Narodno pozorište prvi put organizovalo 2015. godine, a osmislilo u težnji da pozorište i teatarska ostvarenja približi mladima i da, prema rečima Ljilje Matić, od njih stvori buduću pravu pozorišnu publiku.

Majska čarolija u užičkom pozorištu je do sada imala oko 15 000 posetilaca.

-         To znači da je bilo 15 000 aplauza, 15 000 nasmejanih lica i 15 000 razloga zašto ova revija treba i mora da postoji, ističe Ljilja Matić navodeći da se ta revija predstava za decu i ove godine održava sa entuzijazmom i bez budžeta.

Podsetivši da predstave imaju svoju cenu, a da je sa pojedinim pozorištima dogovoreno povratno gostovanje, Ljilja Matić navodi da oko 600 000 dinara košta ovogodšnja revija predstava za decu u Užicu. Uz podršku i pomoć lokalne samouprave, Ministartsva kulture i informisanja, donatora i ljubitelja pozorišta, Majske čarolije bi, kako objašnjava Ljilja Matić, mogle da prerastu u festival, ravan Jugoslovenskom pozorišnom festivalu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage