Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 04. 2018. Užice

Autor: Radio Luna/Igor Đorđević Izvor: Radio Luna/Grad Užice

Gosti iz Švedske i Gruzije u Užicu(VIDEO)

Prijem za učesnike trening programa Lokalna samouprava bazirana na ljudskim pravima

Za predstavnike švedskog Međunarodnog centra za lokalnu demokratiju ICLD i lokalnih samouprava iz Gruzije je juče održan prijem u Gradskoj kući u Užicu. Oni su učesnici radionica Internacionalnog trening programa Lokalna uprava bazirana na ljudskim pravima koji se do sutra održava na Zlatiboru.

Osamnaestomesečni program omogućava razmenu iskustava i učenje od drugih jer, kako kaže pomoćnik gradonačelnika za inovacije, strateško planiranje i lokalni razvoj opštine Rustavi iz Gruzije Revaz Barbakadze, svaka država je nešto unapredila u odnosu na druge.

Švedski međunarodni centar za lokalnu demokratiju sprovodi taj program, namenjen zemljama Balkana i Istočne Evrope, u težnji da unapredi položaj osoba sa indavliditetom, unapredi rodnu ravnopravnost, podstakne decentralizaciju lokalnih samouprava, razvoj lokalne demokratije i usmeravanje lokalnih i regionalnih institucija u pravcu podizanja kvaliteta usluga javne uprave usmerenih prema građanima, u skladu sa evropskim principima dobre uprave.

-       Tim iz Užica, sačinjen od predstavnika Grada Užica, Udruženja invalida cerebralne i dečije paralize, Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga, Gradskog udruženja slepih i slabovidih i Regionalne razvojne agencije Zlatibor, je 2017. godine selektovan kao jedini predstavnik balkanskih zemalja za nefinansijsku podršku razvoju projektne ideje u oblasti socijalnog preduzetništva, sa fokusom na uspostavljanje inovativnih modela za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, podsećaju iz Grada Užica.

Predstavnici lokalne samouprave su gostima predstavili turističku ponudu Užica i Mokre Gore.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage