Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 03. 2018. Užice

Autor: J.P. Izvor: Radio Luna/Wikipedia

Od porodice Milosavljević Narodnom muzeju Užice(AUDIO)

Ordenja, priznanja i medalje poslednje žene narodnog heroja Jugoslavije čuvaće užički Narodni muzej

Ordenje, medalje i znamenja nedavno preminulog narodnog heroja Jugoslavije Danice Milosavljević od sada će čuvati Narodni muzej Užice, odlučila je njena porodica koja je užičkom muzeju predala 17 ordenja i više od 20 medalja te partizanske heroine Drugog svetskog rata.

-         Danica je bila posvećena idealima. Ideale tog vremena čuvaće Narodni muzej, uz ova odličja. Bio bih srećan da se bar nešto od ideala iz heroike Narodnooslobodilačkog rata sačuva za vremena, kaže brat pokojne Danice Aleksandar Milosavljević.

Orden narodnog heroja, Orden zasluga za narod, Orden jugoslovenske zastave sa lentom, Orden prvoborca i druga priznanja za herojstva i hrabrost Danice Milosavljević biće u fundusu užičkog muzeja uz više od 500 odlikovanja heroja Narodnooslobodilačke borbe.

Ordenje 13 heroja Užičana iz Drugog svetskog rata, prema rečima direktora Nikole Gogića, Narodni muzej Užice planira da izloži u Spomen-  sobi heroja, u prostorijama kompleksa tunela, bivše fabrike municije tokom Drugog svetskog rata.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage