Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 03. 2018. Požega

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Organizatori protesta u Požegi : Još jedna pobeda građana nad bahatom vlašću

Građani Požege, sa oko stotinu primedbi, izdejstvovali povlačenje i naknadnu doradu urbanističkog projekta. Ne odustaju od smene opštinskih čelnika.

Organizacioni tim Protesta u Požegi je saopštio da je Komisija za planove u potpunosti odbacila urbanistički projekat za lokaciju Stara autobuska stanica koji zahvata parcelu i nelegalizovan poslovno- stambeni objekat koje je opštinska vlast u Požegi nameravala da kupi novcem iz opštinskog bužeta, kako su objasnili, prethodno obezbeđujući privid zakonitosti skupštinskih odlukama, usvojenim na sednici 1. februara.

-         Urbanistički projekat trebalo je da posluži kao sredstvo opštinske vlasti da se nelegalni objekat u vlasništvu supruga predsednice SO, Zorice Mitrović, privede nameni suprotnoj Planu generalne regulacije opštine Požega i tako, mimo zakonom predviđene procedure, na mala vrata ozakoni, navode u saopštenju iz Organizacionog tima Protesti u Požegi.

Dodaju da je Komisija za planove uvažila suštinske primedbe građana koji su podneli više od stotinu primedbi na taj sporni dokument koji je, kako su naveli u saopštenju, protivan javnom poretku i interesu svih građana Požege. 

-         Ovo je još jedna pobeda građana nad bahatom vlašću i jasna poruka opštinskom rukovodstvu da nećemo odustati od svojih zahteva, među kojima je smena opštinskih čelnika samo prvi korak ka krivičnom procesuiranju njihove kriminalizacije javnih funkcija i privatizacije vlasti, navodi u saopštenju Organizacioni tim Protesta u Požegi.

Podsetimo, nezadovoljni stanovnici Požege su ukupno održali četiri protesta na kojima su tražili da se odbace skupštinske odluke kojima je opštinska vlast nameravala da za 12 miliona dinara kupi parcelu i nelegalni objekat pored sportske hale. Zahtevali su i ostavke čelnika lokalne vlasti, ispitivanje odgovornosti i reagovanje državnih organa na prijave o zloupotrebama opštinskih funkcionera.

Podsetimo, vlasnici su odustali od prodaje nelegalizovanog objekta lokalnoj samoupravi zbog pritiska javnosti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage