Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 03. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Čajetina

Čajetina u radnoj poseti Ruskoj federaciji

Predstavljanje opštine Čajetina i turističkih potencijala Zlatibora u Moskvi

Delegacija opštine Čajetina, na čelu sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem, boravi u radnoj poseti Ruskoj Federaciji.

Iz Opštine Čajetina navode da se rukovodstvo opštine sastalo u Moskvi sa gubernatorom Kaluge Anatolijem Altamonovim, zamenikom gubernatora Vladimirom Potemkinim, direktorom aerodroma u Kalugi Salvatom Kutusevim, ministrom kulture i turizma u oblasti Kaluga Pavelom Suslovim.

-         Teme sastanka odnosile su se na razvijanje uzajamne saradnje u oblasti turizma, potencijalni dolazak dece iz Kaluge na sportske kampove tokom leta, zatim razmenu studenata, a bilo je reči i o mogućnostima bratimljenja opštine Čajetina sa nekim gradom u Kaluškoj oblasti, saopštili su iz Opštine Čajetina.

Zlatibor će svoju turističku ponudu predstaviti na 25. Moskovskom MITT sajmu koji traje do 15. marta. Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor, zajedno sa predstavnicima opštine Čajetina i JP Gold gondola Zlatibor nastupaju u okviru štada Turističke organizacije Srbije.

-         Učešće na moskovskom sajmu turizma biće prilika da se turistički poslenici Rusije detaljno upoznaju sa aktuelnim i budućim cenama pansionskih i vanpansionih usluga na Zlatiboru, aktivnostima i atrakcijama planine, kapacitetima za kongresni i sportski turizam, kao i sa adrenalinskim i avanturističkim sadržajima i ponudom planine za provođenje aktivnog odmora, dodaju iz Opštine Čajetina.

Ističu da je dosadašnja promocija Zlatibora na ruskom tržištu rezultirala povećanjem broja ruskih turista. Podsećaju da je prošle godine nekoliko većih organizovanih grupa iz te zemlje boravilo na Zlatiboru kojeg su obišli ruski mediji, tokom organizovane studijske posete koja je planirana i ove godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage