Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 03. 2018. Čajetina

Autor: Radio Luna Izvor: JP Gold gondola Zlatibor

Gradiće se gondola od 26. marta

Izvođači su spremni za gradnju početne stanice u centru Zlatibora, navode iz JP Gold gondola Zlatibor

Radovi na zlatiborskoj gondoli bi trebalo da počnu 26. marta, zaključeno je 8. marta na sastanku u Opštini Čajetina na kojem je dogovoreno da ove nedelje počnu i radovi na priključenju panoramske žičare na distributivni sistem električne energije. Nastavljaju se i radovi na polaganju elektroenergetskog kabla do lokacije međustanice.

Iz JP Gold gondola Zlatibor navode da se intenzivno radi na planiranju sledećih faza. Rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je u toku.

Podsetimo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je 27. februara izdalo građevinsku dozvolu za izgradnju početne stanice gondole u centru Zlatibora. Prethodno je započet postupak priključivanja Gold gondole na distributivni sistem električne energije, polaganjem desetokilovoltnog elektroenergetskog kabla.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u julu 2017. godine izdalo građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, na poslednjoj, završnoj stanici na vrhu Tornika.

Inače, plan je da panoramska gondola spoji centar Zlatibora sa vrhom Tornika, na devet kilometara dugoj vazdušnoj trasi te kabinske žičare. Projekat je vredan 13 miliona evra i finansira ga Opština Čajetina. Projekat je osmišljen sa ciljem da unapredi turističku ponudu Zlatibora i poveća broj turista na oko milion posetilaca godišnje.

Direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić veruje da će taj projekat opštine Čajetina biti završen do kraja 2018. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage