Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

22. 02. 2018. Požega

Autor: Radio Luna Izvor: Protesti u Požegi FB stranica/Radio Luna/Glas zapadne Srbije

Božić tužio učesnika protesta u Požegi

Krivična tužba zbog uvrede

Predsednik Opštine Požega Milan Božić je podneo privatnu krivičnu tužbu protiv učesnika protesta u Požegi Aleksandra Divovića zbog govora održanog na Trgu slobode tokom protestnog skupa grupe građana 11. februara.

-         Ovim činom, nedostojnim nekoga ko obavlja javnu funkciju u ime svih građana Požege, opštinsko rukovodstvo nastavlja svoj obračun sa slobodomislećim pojedincima koji su spremni da kritički progovore o postupcima predstavnika lokalne vlasti. Tužba predsednika opštine Požega protiv svog sugrađanina, koji se usudio da britkim rečima ukaže na postupke nedostojne vršioca javne funkcije, kakva je predsednik opštine, je perfidna zamena teza koja siledžiju predstavlja kao žrtvu, a interes svih građana podređuje vlastitoj sujeti, navode iz Građanske inicijative Protesti u Požegi i dodaju da se obavezuju da će, kako navode, sve inkriminisane delove njegovog govora javno ponoviti na sledećem okupljanju koje je zakazano za 26. februar.

Inače, Božić je tužio Divovića, kako navode, za krivično delo uvrede.

-         Ovo je prešlo sve granice normalnog, ugroženi su nam životi, prete da će nam zapaliti automobile. Ovo nije politička borba već pokušaj linča ljudi koji vode opštinu, rekao je Božić za Glas zapadne Srbije.

Ročište je zakazano za 2. april.

Podsetimo, građani Požege su organizovali ukupno dva protesta tražeći poništavanje odluka lokalne vlasti da za 12 miliona dinara kupi plac i nelegalan objekat čiji je suvlasnik suprug predsednika lokalne skupštine Zorice Mitrović. Nakon što su vlasnici odustali od prodaje objekta i placa opštini, građani Požege su zatražili i ispitivanje odgovornosti učesnika za pokušaj sprovođenja, kako navode, nezakonitih radnji u vezi sa kupovinom nelegalnog objekta. Požeška vlast je obrazložila kupovinu rešavanjem pitanja protivpožarne zaštite i dobijanja, upotrebne dozvole sportske hale, posle 20 godina.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage