Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 02. 2018. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

Za obnovu pribojskih škola 407 miliona

Uskoro potpuna obnova i rekonstukcija objekata Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ Desanka Maksimović u Priboju

Vlada Republike Srbije, kroz svoju Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, uložiće u opštinu Priboj još oko 407 miliona dinara, saopštili su iz Opštine Priboj i naveli da će novac biti iskorišćen za potpunu rekonstrukciju objekata Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ Desanka Maksimović u Priboju.

Kako navode, novac je odobren u okviru Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, a obezbeđen je iz međunarodne razvojne pomoći, finansijskih i nefinansijskih donacija i kredita i iz republičkog budžeta.

-         Radi se potpunoj obnovi škola, ukupne vrednosti oko 407 miliona dinara, odnosno za Mašinsko-elektrotehničku školu projektovane vrednosti 298.282.353,30 din bez PDV-a i za OŠ Desanka Maksimović projektovane vrednosti 108.77.616,56 din bez PDV-a, navode na sajtu iz Opštine Priboj.

Zamenik predsednika pribojske Opštine Saša Vasilić je naveo da će, uz kompletnu rekonstrukciju, škole dobiti i salu za fizičko vaspitanje koja je, kako je naveo, bolna tačka ovih škola. Prema njegovim rečima, lokalna samouprava planira da konkuriše  i za obnovu i rekonstrukciju Gimnazije.

Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima trenutno finansira četiri projekta na teritoriji Priboja, ukupne vrednosti oko 30 miliona dinara, kako navode, izgradnju dva mosta prema Sjeverinu, odvodne vode klizišta na Banji i vodovod u Goduši.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage