Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

21. 02. 2018.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Drina info/TO Zlatibor

Zapadna Srbija na Sajmu turizma u Beogradu

Od 22. do 25. februara, pod sloganom Odmor te čeka

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija učestvovaće na 40. Međunarodnom sajmu turizma koji se održava od 22. do 25.februara 2018. u Beogradu.

Kako su najavili iz Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, turističku ponudu na objedinjenom regionalnom štandu predstaviće Turističke organizacije Zlatibor, Užice, Bajina Bašta, Ivanjica, Arilje, Požega, Kosjerić, Zlatar, Prijepolje i Sjenica  i hotelijeri, turističke agencije, proizvođači suvenira, udruženja iz oblasti turizma  i drugi.

-         Najznačajniji segmenti promocije turističke regije Zapadna Srbija biće aktivni odmor i manifestacije, navode iz TO regije Zapadna Srbija čiji će štand biti u hali 4 Beogradskog sajma.

Turistička organizacija Zlatibor organizuje u petak koktel dan i druženje na štandu Zlatibora. Gosti na štandu biće članovi Udruženja somelijera Zlatiborskog okruga koji će pripremati koktele od voćnih likera, karakterističnih za zlatiborski kraj. Lekovito bilje sa zlatiborskih livada predstaviće zlatiborski Pokretni žbun. 

Koktel druženje počinje u 13 časova, u hali 4 beogradskog sajma, na štandu regije Zapadna Srbija.

Centralni nastup JP Gold gondola Zlatibor na štandu Turističke organizacije Zlatibor  biće u petak od 13 do 14 časova. Posetioce štanda očekuje virtuelna vožnja trasom Gold gondole, uz pomoć VR naočara, ali i nagradni konkurs na društvenoj mreži Fejsbuk, nakon fotografisanja na štandu.

Specijalna bolnica Čigota nastupiće na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na štandu Regionalne turističke organizacije Zapadne Srbije. Kako su najavili iz SB Čigota, skup svih koji su koristili ili će koristiti Čigota program održaće se u subotu u 11 časova.

-         Uz ČIGOTA®  čaj i kolače međusobno će, kao i sa ČIGOTA® timom, razmenjivati iskustva o novoj (zdravoj) filozofiji života, navode iz SB Čigota.

Prva Čigotina zvezda biće proglašena u 11 sati i 15 minuta. Dobiće je osoba koja je u 2017. godini uspela da skine najviše kilograma svoje telesne težine, a koristeći Čigota program. Potom će uslediti tradicionalna Čigota šetnja na Adi Ciganliji.

Užički Žestival, međunarodni festival prirode i tradicije, biće predstvaljen posetiocima sajma u subotu od 12 časova. Pored tradicionalnih proizvoda, posetioci štanda će biti u prilici da probaju i užičku komplet lepinju iz pekarske radnje Šuljaga. Tamburaški orkestar Severac najaviće Boemsko veče 2018.godine.

Promoterka  Međunarodnog festivala prirode i tradicije Žestival 2018.godine je Užičanka Anđelija Rogić, mis Srbije 2017.godine. 

Jubilarna 25. Drinska regata i međunardoni festival kratkog igranog filma Bašta fest će detaljno biti predstavljeni u subotu u centralnom delu štanda Turističke organizacije regija Zapadna Srbija od 14 časova. Inače, na štandu Bajine Bašte biće predstavljena  i ponuda Nacionalnog parka Tara, hotela, turističkih agencija iz Bajine Bašte, ali i kategorisanog privatnog smeštaja. Drina info piše da je najavljeno druženje i sa članovima grupa koj eće učestvovati na ovogodipšnjem Most festu.

Seoski turizma biće u fokusu turističke ponude Požege koja će se predstaviti uz mladi trubački orkestar braće Ilić. Prezentacija te opštine i predtakmičenje mladih trubačkih orkestara Požega za Sabor u Guči biće održano u subotu u 15 časova.

Inače, oko 1.200 izlagača iz 55 zemalja učestvovaće na ovogodišnjem najznačajnijem sajmu turizma u regionu koji se održava pod lsoganom Odmor te čeka. Prethodne godine na Sajmu turizma u Beogradu je svoju ponudu predstavilo 1103 izlagača, a  broj posetilaca dostigao je 70 hiljada. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage