Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

19. 02. 2018. Požega

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Protest u Požegi protiv lokalne vlasti

Nezadovoljni građani Požege, kako navode, ne odustaju od zahteva. Traže poništavanje spornih skupštinskih odluka i ispitivanje odgovornosti učesnika za pokušaj sprovođenja, kako navode, nezakonitih radnji u vezi sa kupovinom nelegalnog objekta

Stanovnici Požege su zatražili ostavke čelnika lokalne vlasti i predsednika lokalne skupštine, predsednika opštine i načelnika Opštinske uprave pozvali na političku odgovornost jer su, kako navode, javni interes građana podredili svojim privatnim interesima. 

Tokom jučerašnjeg protesta, stanovnici Požege su zatražili da se ponište skupštinske odluke o kupoprodaji parcele od četiri ara i nelegalnog objekta od 400 kvadratnih metara, čiji je suvlasnik suprug predsednika požeške skupštine Zorice Mitrović, a koji je, kako navode iz građanske inicijative Protesti u Požegi, Opština Požega nameravala preko novoosnovane ustanove Sportsko-kulturnog centra Požega da otkupi za 12.000.000 dinara iz sredstava budžeta Opštine Požega.

Iz građanske inicijative Protesti u Požegi podsećaju da su vlasnici nelegalnog objekta odustali od prodaje, ali da skupštinske odluke nisu stavljene van snage, zbog čega su nezadovoljni Požežani podneli Opštinskoj upravi zahteve o povlačenju odluka.

Na protestu su iskazane sumnje u korupciju lokalne vlasti i optužbe za bahatost njenih predstavnika, zbog čega je građanska inicijativa zatražila preispitivanje pravilnosti poslovanja lokalne samouprave.

Protest na gradskom trgu u Požegi je održan po drugi put. 

Podsetimo, nekoliko stotina građana Požege je protestovalo i prošle nedelje zbog odluke lokalne vlasti da za 12 miliona dinara kupi parcelu i nelegalni objekat čiji su suvlasnici suprug i dever predsednice požeške skupštine Zorice Mitrović. Požeška vlast, koju predvode naprednjaci, obrazložila je kupovinu rešavanjem pitanja protivpožarne zaštite i dobijanja, posle 20 godina, upotrebne dozvole sportske hale.

Za 25. februar je najavljeno treće okupljanje na gradskom trgu u Požegi, ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage