Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 02. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/ZZJZ Užice

Svetski dan dece obolele od malignih bolesti, Nurdor u Užicu

Oko 300 dece u Srbiji godišnje oboli od malignih bolesti, a oko 50 mališana umre.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR obeležiće u 40 mesta Srbije, pa i na gradskom trgu u Užicu, današnji Svetski dan dece obolele od raka, humanitarnom akcijom, skupovima na trgovima i kampanjom pod sloganom I ja se borim koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje.

-         Sva sredstva koja prikupimo ovog dana namenjena su završetku izgradnje hemato-onkološkog odeljenja Dečje klinike u Nišu, navode iz NURDOR-a koji poziva ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava.  

Manifestacija će u Užicu biti organizovana na centralnom od 12 do 14 časova. Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti, 15. februar, uspostavljen je 2002. godine od strane Međunarodne konfederacije Udruženja roditelja dece obolele od raka. Danas se obeležava u više od 85 zemalja širom sveta. U Srbiji prva udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti počela su sa radom početkom 90-ih godina prošlog veka. Na inicijativu udruženja roditelja i uz podršku Ministarstva zdravlja, Međunarodni dan dece obolele od malignih bolesti u našoj zemlji je 2013. godine postao deo nacionalnog Kalendara javnog zdravlja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage