Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 02. 2018. Užice/Zlatibor

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Zlatiborpress/Tanjug

Dan državnosti Srbije - Sretenje

Servisne informacije i radno vreme tokom praznika

Građani Srbije 15. februara slave Dan državnosti Srbije, državni praznik koji se obeležava 15. i 16. februara, na praznik Sretenje Gospodnje. Dan državnosti je ustanovljen kao spomen na dan početka Prvog srpskog ustanka, zborom u Orašcu 1804. godine, te kao dan kada je u Kragujevcu 1835. godine donet prvi srpski ustav, Ustav Knjaževstva Srbije,  Sretenjski ustav. To je prvi moderni srpski ustav koji je označio i početak stvaranja samostalne i nezavisne države. Tvorac Sretenjskog ustava je Dimitrije Davidović.

Centralna državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti biće održana u Memorijalnom kompleksu u Orašcu, u prisustvu predsednika Republike Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Škole i vrtići zbog praznika neće raditi u četvrtak i petak 15. i 16. februara.

JKP Bioktoš je saopštilo da 15. i 16. februara neće naplaćivati parkiranje na parkiralištima sa SMS sistemom naplate i na parkingu stare pošte, dok će se u Javnoj garaži usluga parkiranja naplaćivati.

Tokom državnih praznika, zelena pijaca Lipa radiće od 6 do 16 sati i 30 minuta.

Cvećara JKP Bioktoš, u ulici Kralja Petra I, radiće u četvrtak i petak od 7 do 15 časova.

 

Služba hitne pomoći u Čajetini dežuraće za vreme praznika. Ambulanta na Zlatiboru radiće od 7 do 14 časova od četvrtka do ponedeljka.

Apoteka kod ambulante na Zlatiboru tokom praznika neće raditi, sem u subotu od 7 do 15 časova. Apoteka kod Doma zdravlja u Čajetini radiće u četvrtak, petak i nedelju od 8 do 14 časova, a u subotu od 7 do 20 časova.

U ariljskom Domu zdravlja 15. i 16. februara radiće dežurna služba.

 

Tačno 69 pošta širom Srbije biće na uslizu korisnicima tokom državnog praznika. Iz JP Pošte Srbije, između ostalog, navode da će u četvrtak i petak raditi po jedna pošta u Užicu, Prijepolju, Novom Pazaru,  Čačku, na Zlatiboru i Kopaoniku. Radiće i sve pošte na graničnim prelazima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage