Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 02. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Svečano povodom Dana državnosti

Svečana akademija u Gradskoj kući, taktičko- tehnički zbor na gradskom trgu, akcija Okitimo Užice državnim zastavama za Dan državnosti

Svečana akademija biće održana u sredu u užičkoj Gradskoj kući, povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Kako je najavljeno, na akademiji će učestvovati hor Zlatiborska vila, etno grupa Đurđevak, etno udruženje Zavičaj iz Zlakuse, hor Užičke gimnazije, đaci Muzičke škole Vojislav Lale Stefanović i mladi pesnici, studenti Učiteljskog fakulteta u Užicu i Filološkog fakulteta u Beogradu.

Svečana akademija se održava u Svečanoj sali i počinje u 18 časova.

Svečanu akademiju organizuju Grad Užice, Društvo istoričara Užica, Srpsko-ruski klub Užice, Unija studenata Užica i Oglasna tabla Užice.

Oni pozivaju građane da se uključe u akciju Okitimo Užice državnim zastavama za Dan državnosti i apeluju na građane da 15. i 16. februara postave zastave na, za to, predviđena mesta, a pocepane zamene novim.

Inače, Užice je povodom praznika okićeno sa oko 50 zastavica Republike Srbije, a na svim državnim institucijama su obnovljene ili postavljene nove zastave.

Građani Užica imaće u sredu priliku da na gradskom trgu vide oklopna vozila tipa M-77 Oganj i set kolektivnog i pešadijskog naoružanja, tokom taktičko- tehničkog zbora.

Taktićko- tehnički zbor organizuje Druga brigada kopnene vojske Srbije u sklopu obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

Zbor se održava od 11 do 14 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage