Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 02. 2018. Sevojno

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Grad Užice/Tanjug

Fabrika za preradu maline u Arilju i Požegi?

Ministar Nedimović naveo da će izgradnjom tri fabrike biti rešen problem potražnje maline, namenjene za industriju, koja teže nalazi kupca

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, tokom jučerašnje posete Sevojnu, najavio je izgradnju fabrike za preradu maline u Arilju.

-         U petak je potpisan Memorandum o razumevanju između dve kompanije, jedna je sa sedištem u Mađarskoj, druga u Arilju. Obaveza srpske strane, srpskog privrednog društva, jeste da obezbedi kooperante, odnosno dovoljnu količinu sirovine, da obezbedi lokaciju, koja će biti u Arilju. Obaveza mađarske strane je da obezbedi finansijska sredstva, desetogodišnji ugovor za izvoz robe koja će se tu proizvoditi i tehnološku opremu, rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima, u toj fabrici biće obrađeno oko pet hiljada tona maline druge klase, namenjene za industriju, koja do sada nije mogla lako da nađe svog kupca. Naveo je da se u Srbiji godišnje proizvede više od 70.000 tona maline.

Nedimović je naveo da postoji mogućnost da druga fabrika za preradu maline bude u Požegi, od tri planirane u saradnji sa Mađarskom. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage