Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 02. 2018. Sevojno/Kosjerić

Autor: Radio Luna/Vlada RS Izvor: srbija.gov.rs

Brnabić posetila Sevojno i Kosjerić

Što je jača naša namenska industrija, to će biti jače i ove užičke kompanije i drago mi je da i Ministarstvo odbrane i Vlada Republike Srbije imaju odlične planove za što veći razvoj naše namenske industrije, da bude jedna od okosnica daljeg razvoja Srbije i našeg izvoza, rekla je predsednik Vlade Ana Brnabić.

Završetak deonice auto-puta od Obrenovca do Ljiga, početak radova od Preljine do Požege i spajanje koridora 10 i 11 su prioriteti Vlade u putnoj infrastrukturi, istakla je tokom posete Sevojnu premijer Srbije Ana Brnabić.

-         Polovinom godine biće završen i otvoren deo auto-puta od Obrenovca do Ljiga. Nakon toga počinju radovi na deonici Preljina–Požega, a vode se razgovori oko deonice Pojate–Preljina, kako bi spojili koridor 10 sa deonicom koridora 11, objasnila je Brnabić i navela da sa BiH još nije postignut dogovor o tome kojom će trasom ići auto-put Beograd–Sarajevo.

Premijerka je prilikom obilaska Valjaonice bakra Sevojno istakla da ekonomija Srbije treba da se zasniva na lokalnom ekonomskom razvoju i na lokalnoj privredi, mada neće odustati ni od dovođenja stranih investitora.

Istakavši da je među prioritetima Vlade i razvoj namenske industrije i izvoza, Brnabić je poručila da će Vlada sa Ministarstvom privrede podržavati firme poput Prvog partizana, ali i Impol Sevala i Valjaonice bakra.

Brnabić se tokom posete Valjaonici bakra sastala sa menadžmentom kompanije, rukovodstvom grada Užica i gradske opštine Sevojno.

Prethodno je posetila Kosjerić gde je obišla preduzeće za proizvodnju bakarnog fitinga Kepo d.o.o., koja postoji 36 godina i upošljava 120 radnika, te izjavila da će Vlada učiniti sve kako bi bila servis i podrška porodičnim firmama, ocenivši da se na njima bazira lokalni ekonomski razvoj, ali i celokupni razvoj Srbije. Istakla je da se lokalni ekonomski razvoj mora bazirati na podršci porodičnim firmama, jer, kakoje navela, ne treba očekivati da u svaku opštinu u Srbiji dođe veliki investitor.

Ona je, komentarišući proteste meštana protiv spaljivanja komunalnog otpada u cementari Titan, naglasila da u našoj zemlji tako nešto još nije dozvoljeno.

-          Vlada upravo zbog protesta meštana nije usvojila izmene i dopune Zakona o otpadu. Svuda u Evropi je dozvoljeno da se spaljuje komunalni otpad i da se koristi kao energent. Naša zabrana čini proizvodnju u cementari manje konkurentnom. Razgovaramo i tražimo rešenje kako da ne ugrozimo životnu sredinu, objasnila je Brnabić koja je u Kosjeriću razgovarala i sa rukovodstvom te treće po zaduženosti opštine u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage