Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 02. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Grad Užice

21. sednica Skupštine grada: Usvojena odluku o kreditnom zaduženju grada

Kredit od 150 miliona dinara za kapitalne projekte i investicije u infrastrukturi….

Skupština grada Užica je na 21. sednici usvojila odluku o kreditnom zaduženju po kojoj će Užice u ovoj godini povući kredit od 150 miliona dinara namenjen, kako navode, za finansiranje kapitalnih projekata, odnosno za investicije u infrastrukturi.

Prema rečima člana Gradskog veća za budžet i finansije Miodraga Petkovića, 113 miliona dinara je predviđeno za izgradnju ulica i puteva, pet miliona koristiće se za za gradnju kišne kanalizacije, 20 miliona je planirano za infrastrukturne radove na  aerodromu Ponikve i 12 miliona dinara za gradnju sportske sale u Sevojnu. 

Demokrate su zamerale što se kreditom ne finansira ništa kapitalno već da će novac biti iskorišćen za tekuće održavanje.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da tekući budžetski prihod nije dovoljan kako bi se najneophodnije uradilo već da je potreban i kredit, kako je naveo, ako hoćemo krupne stvari da uradimo. Ipak, kako je za skupštinskom govornicom dodao, kredit neće biti predviđen za najkrupnije stvari niti za tekuću potrošnju.

Gradonačelnik Petković je tokom sednice rekao da Grad nema finansijskih problema, navodeći da je u tom trenutnu na računu oko 205 miliona dinara.

Gradski većnik Petković je rekao da je javni dug grada daleko ispod maksimalno dozvoljene granice za zaduženje i da trenutno stanje zaduženosti iznosi 15, 45 procenata tekućih prihoda.

Užički odbornici su prihvatili Izveštaj o kvalitetu vazduha i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje za prošlu godinu. Usvojen je zaključak da se Užice gasu uputi zahtev za potpunim ukidanjem ili smanjenjem takes za priključak na gas.

Odbornici Skupštine grada Užica su na 21. sednici usvojili Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018. godinu, te lokalne akcione planove koji se na unapređenje položaja izbeglih lica i upravljanje migracijama na teritoriji grada do 2020. godine i na unapređenje položaja Roma do 2021. godine.

Užički odbornici suusvojili ovogodišnje programe poslovanja gradskih ustanova, osnosno Narodnog muzeja, Narodne biblioteke, Istorijskog arhiva, Narodnog pozorišta, Gradske galerije, Gradskog kulturnog centra i Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Usvojen je i novi Statut i imenovani predsednik i članovi Upravnog odbora Narodnog muzeja.

Odbornici su imenovali dr Danijelu Marinković za vršioca dužnosti direktora užičkog Doma zdravlja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage