Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

30. 01. 2018. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: ZZJZ Užice

Pogoršan kvalitet vazduha u gradu

Građani Užica udisali tokom ponedeljka vazduh okarakterisan kao opasan. U Sevojnu vazduh bio nezdrav

Vazduh u kategoriji opasnog su udisali tokom jučerašnjeg dana građani Užica, pokazuju rezultati merenja količine zagađujućih materija u gradu, pre svega na mernom mestu kod užičkog pozorišta, u periodu od 9 sati 29. do 9 sati 30. januara.

Indeks kvaliteta vazduha je iznosio 370, a izračunat je na osnovu izmerene koncentracije čestica PM10. 

-         Osobe sa srčanim i plućnim oboljenjima, starije osobe i deca treba da skrate boravak napolju i ako je moguće da ostanu u kući i smanje  aktivnosti. Hronični bolesnici moraju uzimati redovnu terapiju a u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja obavezno se obratiti lekaru. Ostali treba da izbegavaju aktivnosti napolju. Ne preporučuje se provetravanje stanova u jutarnjim i večernjim satima, navodi se na sajtu Zavoda za javno zdravlje Užice.

Vazduh u Užicu  je tokom vikenda bio vrlo nezdrav.

Opao kvalitet vazduha i u Sevojnu

Nezdrav je do jutros bio vazduh u Sevojnu, dok su građani te gradske opštine tokom nedelje udisali vazduh nezdrav za osetljivu populaciju, a u subotu vazduh okarakterisan kao nezdrav.

Komentari (2)

ostavi komentar
sre

31.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:38

analiza

temperature vazduha navedenih dana su bile iznad proseka za ovo doba godine.samim tim i potrosnja goriva za grejanje je bila osetno manja.,sto potvrdjuje onu teoriju da grejanje u zagadjenosti vazduha ucestvuje sa 16-20 %.najveci problem je konstantna zagadjenost tokom cele godine i ona mora da se resava--subvencije za energetsku efikasnost su dobre samo za onoga ko dobije subvenciju,eventualno za onoga ko je dodeli..

Odgovori
sre

31.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:01

i ?

Da li neko primećuje da se iz kotlarnice Lipa ujutro oko pola 7 vije crni gusti dim , pretpostavljam ne zato što se kao energent koristi prirodni gas ? I što je najvažnije , da li će se nešto hitno preduzeti ?

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage