Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

16. 01. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Izbori za odbornike u Sevojnu 4. marta(AUDIO)

Tačno 5871 stanovnik Sevojna biraće 15 odbornika

Izbori za odbornike Skupštine gradske opštine Sevojno biće održani 4. marta, saopštio je predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović potpisavši Odluku o raspisivanju izbora.

Tačno 5871 građana Sevojna, upisanih u birački spisak sevojničke opštine, glasanjem na jednom od ukupno pet biračkih mesta, biraće 15 odbornika.

-         Očekujem od političkih aktera koji će imati svoje kandidate na ovim izborima fer, korektnu i dostojanstvenu političku borbu, upravo onakvu kakva dolikuje Sevojnu i Užicu,  rekao je predsednik užičke skupštine i pozvao građane Sevojna da iskoriste svoje biračko pravo kao, kako je naveo Mitrović, jedini način da izaberu najbolje, ljude sa autoritetom, one koji su u prethodnom svom životu, u profesionalnom i privatnom smislu, ostvareni.

Ovo će biti drugi izbori za odbornike u sevojničkoj skupštini od formiranja te gradske opštine. Mitrović je podsetio da je na prethodnim izborima 2014. godine učestvovalo sedam izbornih lista, a da je svoje biračko pravo iskoristilo 3535 stanovnika Sevojna. Podsetimo, skupštinsku većinu je tada formiralo pet odbornika iz Srpske napredne stranke, tri odbornika iz Socijalističke partije Srbije, tri odbornika Nove Srbije, jedan odbornik Demokratske stranke Srbije. Dva odbornička mesta su pripala tadašnjim Ujedinjenim regionima Srbije, dok je Demokratska stranka krajem marta 2014. godine dobila jedan mandat na tim lokalnim izborima.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

17.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:20

Realno

Kako stoje stvari SNS sa koalicijom jedini ozbiljan kandidat...

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage