Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 01. 2018. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Udruženi u zaštiti dece od nasilja(AUDIO)

Potpisan lokalni međusektorski protokol

Predstavnici lokalne samouprave, ustanova socijalne zaštite, sudstva, policije, obrazovnih ustanova, nevladinih organizacija i medija u Užicu su potpisali lokalni Protokol o međusektorskoj saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Time su, kako navode, prihvatili da će delovati u skladu sa principima, ciljevima, vrednostima koje su definisani tim protokolom.

Užice je među prvim gradovima u Srbiji koji je osmislio i potpisao lokalni međusektorski sporazum koji jasno definiše ulogu i odgovornosti 17 relevantnih činioca u prevenciji i intervenciji u slučajevima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja dece.  

-          Protokol upoznaje svaki sektor sa nadležnositma drugog sektora, upoznaje sa onim šta nasilje jeste i, što je najvažnije, određuje koordinaciju rada ustanova kada do nasilja dođe, navodi Jelena Žunić Cicvarić iz Užičkog centra za prava deteta.

Užički centar za prava deteta, uz Centar za socijalni rad i Grad Užice, inicijator je usvajanja protokola koji, prema rečima Jelene Žunić Cicvarić, udruženim radom svih sistema teži smanjenju nasilja nad decom i ostvarivanju prava deteta na potpunu zaštitu od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u lokalnoj zajednici.

Potpisnici lokalnog Međusektorskog protokola o saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja sastajaće se na svaka tri meseca.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage