Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

11. 01. 2018. Čajetina

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/ foto izvor: Opština Čajetina

Žalba blokirala izgradnju Gold gondole

PK Zlatibor uputio žalbu Republičkom geodetskom zavodu i time, kako navode iz Opštine Čajetina, blokirao početak radova na početnoj i svim drugim fazama izgradnje zlatiborske gondole

 

Izdavanje dozvola za preostale faze izgradnje najduže panoramske gondole na svetu Gold gondole na Zlatiboru, blokirano je zbog fiktivne žalbe PK Zlatibor, objavio je na svom FB i Tviter profilu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Direktorka JP Gold Gondola Zlatibor Bojana Božanić je objasnila da je reč o produžavanju imovinsko pravnog spora Opštine Čajetina i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oko statusa dela zemljišta preko kojeg se gradi žičara.

-          PK Zlatibor je nezakonito prisvojio 2.213 hektara zemlje, pa se sada administativnim preprekama nastoji ukočiti izgradnja gondole, navode u saopštenju iz Opštine Čajetina.

Božanić je objasnila da je, na osnovu rešenja Ministarstva finansija, opštini Čajetina odobren ulazak u posed koji je u državini PK Zlatibor, radi postavljanja početne stanice gondola, ali da je, kako je dodala, PK Zlatibor uputio žalbu Republičkom geodetskom zavodu i time blokirao početak radova na početnoj i svim drugim fazama izgradnje.

-         Sama žalba, na osnovu stručnih mišljenja pravnika, apsolutno nije osnovana.  Žalba PK Zlatibor neće ništa promeniti, jer Opština Čajetina je na osnovu rešenja o utvrđenom javnom interesu, kao i svih ostalih rešenja stručnih službi Ministarstva finansija koje su iz toga usledile, preuzela vlasništvo nad tim delom parcele, u potpunosti u skladu sa zakonom, navela je  direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

Izgradnja Gold Gondole, devet kilometara duge vazdušne trase koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, počela je u februaru 2017. godine.

Podsetimo, od početka tog projekta, vrednog 13 miliona evra, postoji problem sa izdavanjem dozvola sa rad, budući da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo građevinsku dozvolu samo za petu, poslednju fazu izgradnje žičare, a ne i za prve četiri.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage