Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

28. 11. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Na 18. sednici o 15 tačaka dnevnog reda

Menjaće se poslovnik i prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu?

 

Predlog poslovnika Skupštine grada Užica je među 15. tačaka dnevnog reda 18. sednice užičke skupštine koja se održava danas.

Odbornici će raspravljati i o izveštaju o izvršenju ovogodišnjeg budžeta za period januar- septembar. 

Podsetimo, gradski većnici su na 55. sednici, održanoj krajem oktobra, prihvatili izveštaj o izvršenju budžeta za prvih devet meseci ove godine koji pokazuje da su se prihodi u tom periodu ostvarili sa 76%, što, kako su saopštili, predstavlja idealni procenat realizacije.

Pred odbornicima biće i predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za narednu godinu na teritoriji grada.

Užički odbornici će rasravljati i o predlozima izmena ovogodišnjih programa poslovanja JKP Vodovod i JP Stan.

Izveštaj o realziaciji godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Užice za radnu 2016/2017. godinu i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan rada Predškolske ustanove Užice za istu radnu godinu, među tačkama su dnevnog reda 18. sednice na kojoj će se razrešiti i imenovati član Upravnog odbora Predškoslke ustanove.

Pred odbornicima je predlog da se dosadašnja v.d. direktora Gradskog kulturnog centra Jelena Vasović imenuje za direktora te javne ustanove na period od četiri godine.

Odbornici će raspravljati i o predlogu da Miloš Panić i Slobodan Šiljković budu izabrani za članove Komisije za budžet i finansije, umesto Maje Vermezović i Aleksandre Stojanović, kako se navodi, zbog prestanka mandata odbornika.

Pred odbornicima biće i predlog rešenja kojim se diplomirani mašinski inženjer Slaviša Dimitrijević razrešava dužnosti a diplomirani industrijski menadžer Ilija Ljubojević imenuje za člana Nadzornog odbora JKP Vodovod.

Na dnevnom redu 18. sednice je i predlog da se direktor JKP Bioktoš Goran Stanić i v.d. direktora Doma zdravlja Danijela Marinković imenuju za članove Gradskog štaba za vanredne situacije, umesto Mirjane Radivojčević i Slavke Dimitrijević koje su prethodno bile na čelu tog javno komunalnog preduzeća i te zdravstvene ustanove.

Podsećamo, na sajtu grada je nekoliko dana pred sednicu dostupan skupštinski materijal.

Tom materijalu, sem građana, pristupaće i užički odbornici koji će tokom ove sednice koristiti i tablet uređaje, sem štampanog skupštinskog materijala, dok će naredna skupštinska sednica biti bez papirne dokumentacije. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage