Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 11. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

U nedelju besplatni preventivni pregledi

Svoje zdravstveno stanje će moći da provere svi, bez uputa i bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu

Menadžment Zdravstvenog centra Užice je saopštio da će se u nedelju obavljati besplatni zdravstveni preventivni pregledi za sve građane, i za one sa zdravstvenim osiguranjem i za stanovništvo bez zdravstvene knjižice.

Uput za ove preventivne preglede nije potreban, navode iz Zdravstvenog centra Užice i ističu da će se u Opštoj bolnici Užice i užičkom Domu zdravlja obavljati ultrazvučni pregledi abdomena, na prazan stomak, bez hrane koja nadima, laboratorijsko testiranje hormona štitne žlezde, dok će se  mamografija za pacijentkinje starije od 40 godina obavljati u užičkoj bolnici.

Besplatni preventivni pregled obavljaće se u period od 8 do 16 sati.

Iz Zdravstvenog centra Užice pozivaju građane da se odazovu pozivu kako bi prekontrolisali zdravstveno stanje.

Svoje zdravlje će moći da provere i stanovnici Čajetine, u čajetinskom Domu zdravlja u vremenu od 8 do 16 časova. Mamografije će biti rađene u užičkoj i prijepoljskoj bolnici.

Podsetimo, oko 3 000 građana Zlatiborskog okruga se odazvalo akcijama preventivnih zdravstvenih koje su u septembru i oktobru organizovane na području Zdravstvenog centra Užice, odnosno u bolnicama u Užicu, Priboju i Prijepolju i domovima zdravlja u svim opštinama. 

Besplatni pregledi biće organizovani u celoj Srbiji. Građani će u 104 zdravstvene ustanove u Srbiji moći da obave besplatne, preventivne preglede i to ultrazvuk stomaka, hormone štitaste žlezde, preventivne preglede grudi - mamografija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage