Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 11. 2017. Priboj

Autor: Radio Luna Izvor: Opština Priboj

LED sijalicama do godišnje uštede od 6,5 miliona

Biće prepolovljeni godišnji rashodi u iznosu od 13 miliona dinara za električnu energiju i održavanje javne rasvete

Novim LED sijalicama biće u narednih 20 dana zamenjene stare svetiljke na uličnom osvetljenju na području opštine Priboj, saopštili su iz te lokalne samouprave. Ukupno 456 sijalica biće postavljeno na gradskom području.

-         Zamena će biti izvršena na kompletnom gradskom području, u prvoj fazi na mostovima 54 sijalice od po 37 W, zatim na keju i u pojedinim delovima grada gde postoje duple svetiljke 148 LED sijalica od 55 W, na regionalnom putu 232 od 84 W i 22 LED sijalice od 110 W na banderama od 12 metara, u području oko škola, naveli su iz Opštine Priboj.

Godišnji rashodi u iznosu od 13 miliona dinara, za električnu energiju i održavanje javne rasvete, nakon što LED svetiljke budu postavljene, biće prepolovljeni, kako ističu iz Opštine Priboj. Navode da će time biti ostvarena ušteda u pribojskom budžetu od 6,5 miliona dinara na godišnjem nivou.

Nove štedljive LED sijalice obezbeđene su projektom lokalne samouprave Rekonstrukcija javne rasvete. Projekat finansira Evropska Unija u okviru grant šeme Evropsko partnerstvo sa opštinama, dok Opština Priboj sa 20 odsto sredstava učestvuje u projektu vrednim, kako je tačno navedeno, 166,787.61 evra. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage