Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

14. 11. 2017. Kosjerić

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna/Danas/Politika

Protestna šetnja Kosjerićem: Bitka za naše zdravlje ili njihov profit?

Protestnom šetnjom protiv namere Titan cementare da spaljuje komunalni otpad

Ekološki pokret Kosjerića je organizovao danas protestnu šetnju, protiv odluke Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kojom je Titan cementari data građevinska dozvola za izgradnju objekata potrebnih za doziranje i korišćenje goriva, dobijenog spaljivanjem čvrstog komunalnog otpada.

Iz Ekološkog pokreta Kosjerić traže da Ministarstvo građevinarstva povuče dozvolu jer, prema pisanju Danasa, smatraju da će otrovni produkti spaljivanja komunalnog otpada ugroziti životnu sredinu, poljoprivrednu proizvodnju i zdravlje stanovnika Kosjerića i okoline. 

Kako piše Danas, zahtev Ekološkog pokreta je peticijom podržalo 4.000 stanovnika i lokalna samouprava. 

Kako su podsetili iz Kosjerića, još pre pet godina, odlukom lokalne skupštine iz 2012. godine, Kosjerić se  usprotivio nameri da se komunalni otpad spaljuje i zahtevano je od komapnije da obustavi aktivnosti koje su usmerene ka toj nameri.

Direktor Titan cementare Kosjerić Miroslav Gligorijević, kako piše Politika, istakao je da razloga za brigu nema, jer će se primeniti najviši standardi kakvi se primenjuju u Nemačkoj. Dodao je da svi koji ostvaruju dohodak u toj fabrici dele isti vazduh sa sugrađanima.  

Inače, Titan cementara Kosjerić je u vlasništvu grčke kompanije Titan grupe od koje je fabrika u Kosjeriću dobila priznanje za napredak u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Kosjerićka cementara je dobitnik i priznanja od Foruma za odgovorno poslovanje.

Podsetimo, Titan cementara je uložila oko 16 miliona evra u poslednjih 15 godina u zaštitu životne sredine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage