Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

12. 11. 2017.

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Putevi Užice nisu krivi za propuste na Koridoru 11

Asfalt u kome je otkrivena glina postavljao Planum, a nadzor vršio Institut za puteve * Direktor Planuma: Ako smo napravili propust, dužni smo da nadoknadimo štetu

Goran Rodić, potpredsednik Građevinske komore Srbije ističe da će nakon analize stručnjaka Zavoda za veštačenje biti utvrđeno da li je reč o objektivnoj ili subjektivnoj krivici.

- U slučaju da je reč o takozvanoj "višoj sili" trebalo bi da postoji osiguranje iz koga će se finansirati popravka. Ukoliko je neko napravio grešku taj je dužan da obezbedi sredstva za njenu ispravku. Ono što treba reći je da ne postoji bilo kakva krivica preduzeća Putevi Užice koje je gradilo mostove na toj deonici i CIP-a koji je vršio nadzor tog dela poslova. Tu nisu napravljeni nikakvi propusti. Do grešaka je došlo prilikom izgradnje puta koji je gradilo preduzeće Planum, a nadzor Institut za puteve. Do toga što se cement raspao je moglo da dođe i zbog toga, primera radi, što su 2014. godine Srbiju zadesile velike poplave. Međutim, da li je bilo propusta i ko ih počinio utvrdiće sud - objašnjava Rodić.

Popravka novog, a ispucalog asfalta na deonici Ub - Lajkovac koštaće milijardu dinara

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage