Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

09. 11. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Da kuće lakše dišu: Akcija čišćenja dimnjaka

U cilju prevencije i smanjenja zagađenja vazduha u gradu…

Užičko Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj sprovodi akciju besplatnog čišćenja dimnjaka na individualnim objektima.

Sredstvima budžetskog fonda, kako je saopšteno, biće obuhvaćeno čišćenje 30 dimnjaka i ložnih uređaja koji kao energent koriste čvrsto gorivo, drvo ili ugalj, tri kotla na pelet i tri kotla na gas.

Čistiće se kotlovi za etažno i centralno grejanje snage do 50 kw. Iz Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj navode da akcijom neće biti obuhvaćeni ložni uređaji malog kapaciteta, peći i šporeti koji služe za grejanje jedne prostorije odnosno manjeg prostora.

-         Cilj akcije je isticanje značaja adekvatnog održavanja dimnjaka i ložnih uređaja, kao i smanjenje emisije štetnih gasova, smatrajući da se ovom merom koja ne iziskuje značajna novčana sredstva, može ostvariti doprinos u smanjenju zagađenja, navode u saopštenju.

Zainteresovani sugrađani se mogu do 15. novembra prijaviti telefonom na broj 031/592-421, Odeljenju za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

-         Prednost imaju stanovnici I i II gradske zone, gde se i registruje najveće zagađenje, dodaju iz Odeljenja za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Akcija počinje 20. novembra. Dimnjaci i ložni uređaji čistiće se od pet do sedam dana.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

09.11.

2017.

anonymousvlade [neregistrovani] u 19:56

toplana je kriva

Bolje očisti dim od mazuta iz kotlarnice u centru

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage