Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

06. 11. 2017. Užice

Autor: Jelena Penezić Izvor: Radio Luna

Kružnom raskrsnicom od utorka

Kružna raskrsnica Omladinske ulice i Nikole Pašića od utorka u funkciji

Kružna raskrsnica Omladinske ulice i Nikole Pašića od utorka će biti u finkciji. Taj deo puta na ulasku u grad od utorka će biti prohodan za saobraćaj, po fazama od 9 do 12 časova, a potom i u potpunosti.

Autobusi 11 linija javnog gradskog i prigradskog prevoza, koji su se od početka radova na kružnom toku kretali izmenjenom trasom, od puštanja u funkciju kružne raskrsnice će saobraćati starom trasom, kako navode JP Užice razvoj, sa identičnim vremenima polazaka.

Putevi Užice privode kraju radove na izgradnji kružnog toka kod Vatrogasnog doma, na ulasku u grad. U toku je postavljanje saobraćajne signalizacije, a, prema rečima gradonačelnika Tihomira Petkovića, urediće se i parkinzi kod PIO fonda i Vatrogasnog doma i postaviti novi asfalt na starom mostu prema Zlatiboru. Investiciju ukupne vrednosti 50 miliona dinara, kako podseća Petković, finansira JP Putevi Srbije.

-         Ovo je velika investicija od koje očekujemo da bude pokretač novih saobraćajnih rešenja, pokretač izgradnje novih kružnih tokova, kaže Petković najavljujući saradnju stručnih  službi grada, Puteva Srbije i beogradskog Instituta za puteve na izradi studije kružnih tokova u Užicu.

Bez finansijske podrške države, kako objašnjava gradonačelnik Užica, ne bi ni bilo značajnih radova na gradskim saobraćajnicama i za investicije na putevima za koje se iz užičkog budžeta u proseku godišnje izdvaja do milion i po evra, a koje teže rešavanju jednog od vodećih problema grada.

Ukupnu finansijsku pomoć u istom iznosu, milion i po evra, ove godine su Užicu pružili JP Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za tri investicije, kako podseća gradonačelnik, za rehabilitaciju Ložioničkog mosta, izgradnju kružnog toka i 64 miliona dinara vredne radove na asfaltiranju puta od Kožare do kasarne u Krčagovu, dela Radničke ulice i Kralja Petra.

Petković najavljuje da će u utorak, i sa predstavnicima opštine Bjaina Bašta, potpisati u Institutu za puteve u Beogradu ugovor o izradi projekta za tunel ispod Kadinjače čiju izgradnju, kako podseća Petković, finansiraju i Vlada Srbije i JP Putevi Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage