Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

02. 11. 2017. Zlatibor/Tara/Zlatar

Autor: J.P. Izvor: RSZ/TO Srbija// foto podataka: Screenshot TO Srbija i RSZ

Više se spavalo na Zlatiboru

Za deset odsto povećan broj noćenja stranih, za šest odsto domaćih turista na Zlatiboru u poređenju sa istim periodom prošle godine

Zlatibor, sa 464.159 ostvarenih noćenja, na drugom je mestu biranih turističkih destinacija domaćih turista u periodu od januara do septembra ove godine. Na Zlatiboru je tokom tog perioda zabeležen porast broja noćenja domaćih turista, kako navode iz Turističke organizacije Srbije, za šest procenata, u odnosu na isti period prošle godine. 

Na Tari je u periodu januar- septembar ostvareno ukupno 202.883 noćenja domaćih turista, što je, prema navedenim podacima, isto kao i prošle godine u tom periodu. Na Tari je u tom periodu zabeleženo oko 8.730 noćenja stranih turista, prema podacima RSZ.

Na Zlataru je u periodu januar- septembar 2017. godine ostvareno ukupno 39.355 noćenja domaćih i 2.370 stranih turista, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Zlatibor je, nakon Beograda i Novog Sada, najviše privlačio inostrane turiste od januara do septembra ove godine, mereno brojem ostvarenih noćenja. Ta planina u zapadnoj Srbiji beleži ukupno 111.092 noćenja stranih turista, odnosno deset odsto više u odnosu na isti period 2016. godine.

Turisti iz Bosne i Hercegovine, potom gosti iz Crne Gore, Turske, Rusije, Nemačke su među inostranim turistima koji su najčešće noćili u Srbiji ove godine.

Tokom devet meseci u Srbiji je ostvareno ukupno 6,6 miliona noćenja turista, što je za oko deset odsto više nego u prvih devet meseci 2016. godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Ukupno 2,39 miliona turista je boravilo u Srbiji u period od januara do septembra ove godine, što je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage