Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

15. 10. 2017. Užice

Autor: N.Kovačević Izvor: Danas

Gužva za besplatne lekarske preglede u Užicu

Veliki broj građana je iskoristio priliku za besplatne i preventivne specijalističke preglede koji su, odlukom Ministartva zdravlja, organizovani u Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Užicu.

Za samo pola sata od početka pregleda, prema informacijama iz Zdravstvenog centra Užice, prijavilo se 170 Užičana, bez obzira na to da li imaju ili nemaju zdravstvene knjižice i to za ginekološki pregled, ultrazvučni pregled abdomena i laboratorijski test PSA za muškarce starije od 50 godina.

Procena je da će u Užicu broj građana koji će biti danas pregledani od 8 do 16 časova premašiti cifru od 337 koliko ih je pregledano u užičkoj bolnici tokom prve takve akcije, koja je sprovedena 17. septenbra, kada su besplatno mogli da kontrolišu krvni pritisak, nivo šećera u krvi i obave EKG snimanje. Tada je 14 građana bilo bez zdravstvenog osiguranja, 33 je upućeno na kardiološki pregled, 26 na pregled kod endokrinologa, jedan pacijent je zadržan u bolnici, a jedan je, nakon zbrinjavanja, upućen na kućno lečenje.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage