Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 10. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice/TV 5

Rashodi se promenili, direktori isti

Usvojen drugi rebalans budžeta grada i Lokalni antikorupcijski plan, izabrani direktori pojedinih javnih preduzeća i ustanova..

Odbornici Skupštine grada Užica su na 17. sednici usvojili drugi rebalans budžeta za ovu godinu. Tim rebalansom su predviđeni prihodi i rashodi od 2,8 milijardi dinara. Prema obrazloženju gradskog većnika za budžet i finansije Miodraga Petkovića, budžet je suštinski veći za deset miliona dinara.

Odbornici su usvojili i predlog koji se odnosi na izmene kadrovskog plana gradskih uprava, gradskog pravobranilaštva, službe budžetske inspekcije i službe interne revizije Grada Užica za 2017. godinu u postupku racionalizacije i smanjenja broja zaposlenih.

Data je saglasnost na izmenu programa poslovanja JKP Niskogradnja i JKP Bioktoš za 2017. godinu. Prihvaćene su i izmene Statuta Gradske galerije.

Skupština je imenovala Nikolu Maksimovića za direktora JP Užice razvoj, Zorana Šibalića za direktora JKP Gradska toplana Užice, Branka Bogićevića za direktora JP Veliki park, Dejana Nijemčevića za direktora JP Stan, Zorana Stamatovića za direktora Narodno pozorište Užice na period od četiri godine.

Slaviša Dimitrijević je imenovan za vršioca dužnosti direktora JP Aerodrom Ponikve do izbora direktora, a najduže godinu dana.

Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP Aerodrom Ponikve je stavljena van snage, a prethodni konkurs za izbor direktora je poništen. Skupština je donela novu odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JP Aerodrom Ponikve.

Vršilac dužnosti direktora Dom zdravlja Užice Danijela Marinković je imenovana za člana Saveta za zdravlje.

Skupština je donela rešenja o razrešenju i imenovanju člana školskog odbora iz reda roditelja u Umetničkoj i Ekonomskoj školi i Osnovnoj školi Bogosav Janković u Kremnima.

 

Užički odbornici su usvojili predlog Odluke o uspostavljanju sistema energetskog menadžmenta Grada Užica. Usvojen je i Lokalni antikorupcijski plan Grada Užica.

Skupština je usvojila četiri odluke koje se odnose na pribavljanje i otuđenje imovine u javnoj svojini Grada.

Kako navode iz Grdaske kuće, gradonačelnik Tihiomir Petković je u ime Gradskog veća povukao predlog Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

15.10.

2017.

anonymousV.Kremić [neregistrovani] u 01:00

smeni loše

što ne smeniše nestručne koji puštaju crne oblake od mazuta u centru grada i truje decu,Zato što je Toplana zlatni rudnik za Opštinu,kao i Vodovod

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage