Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Užički kraj

13. 09. 2017. Užice

Autor: Radio Luna Izvor: Radio Luna

Pešačka akcija – Đurića orlovi

Akcija pešačenja pod nazivom „Đurića orlovi“ u klisuri reke Đetinje, duž staze stare pruge biće održana u subotu 16.septembra.

Akcija pešačenja pod nazivom „Đurića orlovi“ u klisuri reke Đetinje, duž staze stare pruge biće održana u subotu 16.septembra.

Početak šetnje je u 08:15 ispred hotela Turist, odnosno u 09:00 časova ispred Velike brane.

Povodom  Dana pešačenja u Republici Srbiji, grad Užice u saradnji sa Planinarskim klubom „Rujno“ će ovom prilikom promovisati planinarsko-pešačku stazu „Đurića orlovi“ koja je uređena i obeležena uz podršku grada Užica, RRA Zlatibor, PD „Rujno“ i vodičkog udruženja „Kapedunum“.

Kružna planinarska staza počinje skretanjem sa staze stare pruge kod Velike brane, nastavlja se vidikovcima preko brda i prolazi kroz šumu prema makadamskom putu koji se spušta do stare pruge nazad ka Velikoj brani. Ukupna dužina staze je 9,5 km sa usponom i spustom od po 350 m. Potrebno vreme za prelazak staze je oko 6 časova, uz stručno vođenje iskusnih planinara PD „Rujno“.

Akcija je rezultat projekta „Aktivan odmor - Zlatibor, Zlatar, Tara“, koji sprovodi Regionalna razvojna agencija Zlatibor, a koji je finansijski podržalo Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija.

Projektom je unapređen kvalitet turističke ponude i izletničkog turizma grada Užica, Nove Varoši i Bajine Bašte uređenjem mesta za odmor uz reku i rekreaciju na reci.

Finansijskim sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i grada Užica u klisuri reke Đetinje postavljeno je 5 odmorišta, 1 kućica znanja za decu, 5 klupa , 4 info table, 10 putokaza, uređeno i obeleženo 9,5 km planinarske staze Đurića Orlovi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage